Campus Days 2013 – Windows 8 udrulning med Aske Eksten – VENZO

Fantastisk start på dagen med Aske Eksten fra VENZO på scenen! Sessionen handlede om, hvordan man udruller Windows 8 – og ikke om nye features i Windows 8.1. Derfor var det en mere teknisk gennemgang end mange af de andre sessioner, hvor tilhørerne fik inspiration til, hvordan man får udrullet Windows 8 på den mest effektive måde; noget VENZO naturligvis har en del erfaring med som Årets Microsoft Deployment Partner.

Til en start var der en kort gennemgang af de nye udrulningsmuligheder, som findes, herunder nye versioner af ADK og de komponenter, den indeholder, bl.a. nye WinPE udgaver og f.eks. Offline BitLocker.

DISM kan nu åbne VHD filer og servicere images den vej igennem – til f.eks. udrulning af VHD filer i VMM 2012 R2. DISM er det nye værktøj til at Mounte .WIM filer, så man efterfølgende kan arbejde med dem. DISM kan også benyttes til at tilføje og fjerne Apps. Udover DISM kan man også benytte PowerShell til at styre denne proces. Som et indbygget modul i Visual Studio kan man opbygge nogle af de PowerShell scripts, der kan benyttes til udviklingen af de scripts.

Opgraderingen fra f.eks. Windows 7 til Windows 8 kan efterhånden udføres med in-place opgraderinger. Det blev også fortalt på Microsoft it-sessionen i mandags, hvordan Microsoft valgte at foretage opgraderingen af deres egne maskiner. Her valgte man også denne fremgangsmåde som en af de opgraderingsløsninger, der blev tilbudt til Microsoft-medarbejderne.

Offline BitLocker aktivering er en rigtig fed feature, der sikrer, at man ikke efterfølgende skal bruge tid på at få krypteringen færdiggjort. Man kan allerede tidligt under image-installationen aktivere krypteringsprocessen. Det tager kun få minutter længere at lægge image på – og til gengæld er maskinen færdig med at håndtere BitLocker, så snart image er lagt på, og brugeren får en bedre performancemæssig oplevelse.

Aske talte lidt omkring UEFI i forhold til BIOS og de oplevelser, VENZO har haft med erstatningen for  BIOS. Der er nogle særlige ting, man skal være opmærksom på under installation af image.

Vi så et eksempel på, hvordan SCCM 2012 Task Sequences er blevet optimeret. MDT integrationen er ikke længere et must, da man har flyttet en del af de ting, MDT tidligere stod for, over i SCCM 2012. Vi så hvordan BitLocker er bygget ind i en standard Task Sequence, og hvordan USMT nu også er tilgængelig – man kan her vælge, om man vil bruge den serverbaserede backup, eller om man vil benytte hard link migrering.

Endelig blev der også talt om Windows To Go, og hvordan det kan fungere i praksis. Bl.a. delte Aske ud af sine erfaringer fra kunder, der benytter løsningen til at håndtere eksterne brugere og tilbyde dem fuldt installeret Windows 8 på en USB nøgle. Det vil sige, at f.eks. eksterne konsulenter kan benytte deres egne maskiner, når de er hos kunden, som dermed ikke behøver at udlevere maskiner til de konsulenter, der kommer på besøg.

Det er relativt nemt at få sit Windows 8 image til at supportere Windows To Go, hvilket der også blev vist et eksempel på. Teknologien er klar – og vi opfordrer vores kunder til at tage fat i os, hvis I ønsker at få en demo af, hvordan det kan køre. Der skal bruges en speciel version af Windows To Go Creator og BitLocker aktivering, hvis man benytter SCCM til at lave disse nøgler.

Fin præsentation fra Aske, der gav en masse nyttige informationer – og ikke mindst tydeligt viste, at han ved, hvad han taler om.

Husk også… Windows XP er død!

WP_20131010_002

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Campus Days, ConfigMgr, Microsoft, System Center, VENZO, Windows 8 og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s