Campus Days 2013 – System Center 2012 R2 Overview

I denne session var fokus på generel funktionalitet frem for generelle nye features i System Center 2012 R2.

De produkter, der er inkluderet i System Center 2012 R2 er som følger:

  • System Center 2012 R2 App Controller
  • System Center 2012 R2 Configuration Manager
  • System Center 2012 R2 Data Protection Manager
  • System Center 2012 R2 Operations Manager
  • System Center 2012 R2 Orchestrator
  • System Center 2012 R2 Service Manager
  • System Center 2012 R2 Virtual Machine Manager

Herunder er der samtidig adgang til System Center 2012 R2 Endpoint Protection og System Center 2012 R2 Advisor.

Målet med System Center har altid været at tilbyde et katalog af features for brugeren og en let tilgang samt automatisering af data centeret. Dette sker ved brug af self service portaler i det omfang, hvor det giver mening – og ligesom i de tidligere versioner bliver self service portalerne mere omfangsrige.

Til en start var der en gennemgang af de nye features i VMM 2012 R2 i kombination med Server 2012 R2 Hyper-V – for en nærmere introduktion til dette, vil  jeg henvise til et tidligere blogindlæg omkring nyeste version af Hyper-V.

Virtual Machine Manager tilbyder templates, der giver mulighed for at udrulle System Center infrastrukturen på en let måde. Det lyder meget godt, og er også smart – men omvendt ved vi også, at en ny-udrullet Configuration Manager ikke bare virker ud af boksen – der er en del ting, som man lige skal have et kig på, inden man ruller den første maskine ud.

App Controller er en væsentlig faktor i integrationen med Azure. Det er App Controller R2, der sikrer en del af kommunikationen mellem System Center R2 on-premise og Azure. App Controller R2 er web-baseret og ligger som et lag oven på VMM 2012 R2. En ny og fed feature er her, at det er muligt at få et overblik over maskiner, der kører i forskellige miljøer, som f.eks. on-premise Hyper-V, Azure eller en ekstern hosting provider.

SCOM 2012 R2 har nu integreret System Center Advisor – et produkt der har været tilgængelig en del år efterhånden, men som aldrig rigtig har fået nogen opmærksomhed.

Veeam for VMware – en super Management Pack til SCOM 2012 R2, som går rigtigt i dybden på VMware installationer. Det er dog leveret af en tredjeparts-integrator og er derfor ikke gratis tilgængeligt – men værdien er absolut tilstede, hvis man kører en VMware baseret hypervisor-platform.

Service Manager var igen på programmet, som så mange gange før. Produktet er spækket med spændende funktionalitet – udfordringen i Danmark er blot, at det er relativt få kunder, der endnu har turde røre ved det. Det er lidt ærgerligt taget i betragtning, at produktet arbejder tæt sammen med en række andre System Center produkter, der på den måde giver flere gratis muligheder, såsom f.eks. at fylde CMDB’en op med få klik ved at integrere med SCOM, SCCM og f.eks. Active Directory.

Den sidste demo viste en integration mellem alle de forskellige System Center produkter med følgende scenarie: Et website crasher, og SCOM finder ud af, at websitet er gået ned. SCSM indhenter denne info fra SCOM, hvorefter der bliver oprettet en incident. SCSM har koblet funktionalitet på den fejl, der opstår og kalder en Runbook i Orchestrator. Denne Runbook tester websitet, genstarter webserveren og lukker sagen. I SCSM vil sagen være lukket, og it-afdelingen behøver ikke at bruge tid på at afhjælpe problemet. Det er selvfølgelig et forenklet scenarie – men ideen er at få automatiseret afhjælpningen af de fejl, der hyppigt opstår.

Alt i alt var det en lidt skuffende session, da der ikke var meget nyt på agendaen, men i højere grad information omkring de features, vi allerede kender – selvfølgelig kombineret med nogle af de nyeste features.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Campus Days, ConfigMgr, Hyper-V, Microsoft, Service Manager 2012, System Center, VENZO, Windows Server 2012 R2 og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s