Campus Days 2013 Dag 1 – Keynote

Så er Campus Days begyndt. Dagene byder på 109 sessioner – så der er noget for enhver smag! VENZO vil løbende dække en del af sessionerne, som vil kunne følges her på bloggen.

Her følger lidt updates fra dag 1 og nogle af de mest interessante keynotes:

Først lige lidt Surface 2 nyheder: Den nye version af Surface kommer til Danmark den 22/10 og fås med flere kombinationer af RAM og harddiske.

Louise Harders gennemgik nogle af de nye features i Windows 8.1. Generelt har fokus været på at imødekomme en del af de udfordringer, der har været med Windows 8; både hvad angår brugergrænsefladen og navigation, men også management og vedligeholdelse. Bl.a. skal Apps ikke længere køre fullscreen, og søgning er blevet lettere tilgængelig – nu søges der på hele pc’en og nettet i én og samme søgning.

Dynamics AX og CRM i fokus: Blandt andet er der nu mulighed for – via en App – at registrere bilag på mobiltelefonen. Det er nemt og enkelt – og man kan få dem ud af verden med det samme.

Jørgen Rahbæk talte derefter om Lync, bl.a. med en lille demo af Surface RT og Lync funktionalitet, VoIP muligheder og andre nye features i Lync 2013. Lync 2013 har jo været på gaden i noget tid, så helt nyt er det ikke – men kunderne er glade for det og for en stor del er der stadig tale om ny funktionalitet.

Der var også fokus på Cloud OS og de nye versioner af Windows Server 2012 R2 og System Center 2012 R2 samt Hyper-v Live Migration med komprimering og RDMA. RDMA flytter hukommelse direkte fra host til host, og det betyder, at der spares rigtig meget tid; i den live demo, der kørte, tog det 1½ minut på traditionel vis, 45 sekunder med komprimering og kun 15 sekunder med RDMA.

System Center Advisor er nu integreret i SCOM og Azure, og dermed kan man køre optimering af kørende servere. Det er Product Support holdene hos Microsoft, der udvikler løsningerne, som findes i System Center Advisor – og dermed de samme folk, der tager telefonen, når man ringer med problemer i dagligdagen.

Derudover blev der vist en demo, hvor samspillet mellem SCOM og Visual Studio og Team Foundation Server kom i spil. Der er sket rigtig meget på den front i forhold til at tracke bugs og rapportere fejl i applikationerne.

Apps til Windows blev diskuteret i forhold til Enterprise Apps og forbruger Apps. Hvornår giver det mening, og hvornår gør det ikke? Martin Esmann viste en kort demo af, hvor simpel Apps udvikling efterhånden er blevet samt eksempler på de områder, hvor Microsoft har fokuseret på at tilbyde let tilgængelige funktioner i Visual Studio. Line Of Business Apps kan let impementeres direkte i Windows Intune og gøres tilgængelig i Windows Store.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Campus Days og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s