Har du hørt om StorSimple?

Ellers så kommer du formentlig til det inden længe…

Microsoft har, i slutningen af 2012, købt et firma ved navn StorSimple og i den forbindelse – ligesom ved alle andre opkøb – sat en proces i gang, der handler om at få integreret produktet i Microsoft-forretningen, herunder gjort såvel kunder som partnere opmærksomme på StorSimple-teknologien.

StorSimple er revolutionerende – ingen tvivl om det – og så alligevel ikke. Hvis du kender til tiered storage, så er tanken den samme. Men i stedet for at nedprioriteret data der placeret på billigere storage i dit eget datacenter, placeres alt data i stedet i Azure – altså oppe i skyen. Egentlig kan produktet vel sammenlignes med internet proxy server (måske dog med lidt bedre performance end man normalt ser). Og det er altså Microsofts bud på, hvordan fremtiden kan se ud i forhold til at tilbyde en Cloud-løsning helt inde i datacentret.

Det lyder jo ret smart, og det er bestemt også en interessant tankegang. Forestil dig at dit storagesystem bryder sammen, og du mister tilgangen til dit SAN fra f.eks. Hyper-V, Exchange, SharePoint eller andre servere. Med StorSimple kan du praktisk talt have en ekstra boks liggende på hylden – og når du har behov for det, kan du tænde den, og kort tid efter har du hul igennem til alt dit storage. Fair nok, det kører måske ikke super hurtigt til en start, men efterhånden som data bliver cachet igen på den nye boks, er du kørende.

Anvender man i dag disk-til-disk backup, tape backup eller arkivløsninger, kan disse services fjernes, da man opnår samme funktionalitet med StorSimple, hvor data blot placeres i Azure.

Der er allerede danske kunder, som kører med løsningen, og som udgangspunkt er der ingen virksomheder, der er for store til denne type løsning hvad angår infrastruktur og datamængde – den skal bare bruges til det, den er god til.

Hvem ved, måske denne teknologi kan tilbydes i Windows Server operativsystemet en dag?

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Microsoft, Windows Server 2012 R2 og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s