Windows Server 2012 Hyper-V med VMM 2012 SP1

I et it-konsulenthus som VENZO, hvis primære formål er at implementere og opgradere it-infrastrukturløsninger, er det altid en god idé at afprøve løsningerne internt, inden de bliver installeret hos kunden. Ikke mindst for at få erfaring med, hvordan tingene kører -eller ikke kører.

Derfor har jeg valgt at opgradere VENZO’s interne Hyper-V miljø fra Windows Server 2008R2 til Windows Server 2012 med VMM 2012 SP1.

Kort fortalt har det været en vellykket opgradering, der næsten har været på niveau med dengang, VENZO gik fra VMware til Hyper-V og migrerede maskiner direkte fra VMware-platformen igennem VMM 2008 R2.

Denne gang bestod processen i at få flyttet maskinerne fra et kørende 4 nodet Windows Server 2008 R2 Cluster til et nyt 4 nodet Windows Server 2012 Cluster. Et centralt værktøj i denne proces har været Virtual Machine Manager 2012 SP1, der giver mulighed for at migrere ressourcer fra et Windows Cluster til et andet. Selvfølgelig understøttet af den funktionalitet, der allerede er i Windows Server 2012 Clustering – men med et lag ovenpå, der gør det lettere at flytte maskinerne og migrere indstillinger på f.eks. netværkskort.

Med storage-migreringen fra det eksisterende Windows Cluster til det nye er det næsten for let at flytte ressourcerne. Dog vil der altid være små finesser, som er gode at kende, når løsningen skal konfigureres – men som man først lærer, når man begynder at arbejde med løsningen. Det kan jeg nu drage fordel af, når vi i VENZO skal hjælpe vores kunder med tilsvarende løsninger. Og det kan kun anbefales at opgradere til Server 2012 Hyper-V!

De børnesygdomme, der har været i forbindelse med den nyer version, har primært være forbundet med samspillet imellem Hyper-V og System Center 2012 SP1, men de er umiddelbart blevet løst med nogle hurtige hotfixes fra Microsoft. Der har blandt andet været lidt udfordringer med Hyper-V backup med Data Protection Manager 2012 SP1, hvilket resulterede i, at Clusteret mistede sine CSV’er midlertidigt.

Efter opgraderingen er status nu, at VENZO har et fuldt funktionelt Server 2012 Hyper-V miljø kørende med Virtual Machine Manager 2012 SP1 ovenpå – og indtil videre kører det 100% stabilt.

Hvis du vil høre mere om VENZO’s erfaringer med Hyper-V og System Center 2012, så tøv ikke med at tage fat i undertegnede.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i System Center og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s