MMS 2012: Windows Server 2012

“Windows Server 8” hedder nu officielt “Windows Server 2012” og er fyldt med nye features og forbedringer, herunder support for op til 32 processors og 1 TB hukommelse i alle guest operativsystemer.

I dagens præsentation om ”Hyper-V Storage and Networking in Windows Server 2012” blev der talt om Live Migration uden Shared Storage. Pointen er, at man kan live-migrere et gæste-operativsystem imellem 2 Hyper-V servere, uden at de har adgang til samme Storage. Det er der ikke andre produkter på markedet der kan, og det gør løsningen super fleksibel, når der skal konsolideres servermiljøer eller lignende.

Det blev også vist, hvordan det nu er muligt at virtualisere servere, som har brug for stor båndbrede (over 10-12 Gbit) ved at bruge Single Root I/O Virtualization. Her får guest OS direkte adgang til NIC uden om den virtuelle switch. Et område, der kan vise sig rigtigt nyttigt på eksempelvis meget store databaser, hvor man før har oplevet problemer med at opnå nok disk I/O.

En af de helt store nyheder var desuden muligheden for at virtualisere netværket på en helt ny måde i form af et “multi tenant” miljø, hvor flere af de virtuelle maskiner kan have samme IP adresser, uden at de kan se hinanden. Dette kan være rigtigt brugbart for specielt hosting-miljøer, hvor flere kunder er placeret på de samme hosts.

Alt i alt bliver det super spændende at komme hjem og lege videre med alle de nye muligheder i Windows Server 2012 og Hyper-V…

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i MMS 2012 og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s