MMS 2012: ConfigMgr 2012 State of the Union

Denne session er som tidligere nævnt en “must see session” efter min mening. Den giver nyttig (og anderledes) viden omkring udviklingen af Configuration Manager, blandet med lidt god humor.

Sessionen blev indledt med den sædvanlige “top 10” for ConfigMgr, hvoraf et par udvalgte punkter er fremhævet her:

  • Produktholdet er blevet uddannet i ikke at glemme slutbrugerne, som de ellers har haft for vane de seneste 17 år. Nu hedder det i daglig tale “Users” og ikke “Devices”.
  • De mange nye navne og akronymer kan være svære at huske. Hvad hed det før og hvad hedder det nu?
  • Alle ConfigMgr 2012 TAP kunder blev fremhævet, herunder to danske der igen er langt fremme i forhold til ConfigMgr 2012.
  • Overordnet set var budskabet, at ConfigMgr 2012 er den bedste version nogensinde, og at den netop er kommet på gaden.

Derudover blev der nævnt en lang række “engineering facts”, som kan ses på billedet nedenfor.

TAP programmet har involveret 24 kunder i 11 forskellige lande, der i alt har dækket  forskellige 15 industrier. De to danske TAP kunder, hvoraf vi er leverandør til den ene, blev også præsenteret – og med danske øjne kan vi være stolte af, at 2 ud af 24 TAP kunder kommer fra Danmark.

Wally Mead kom på scenen og skulle duellere i en ConfigMgr 2007 vs. ConfigMgr 2012 Administrator Console Duel. Her var det store spørgsmål selvfølgelig, om konsollen i ConfigMgr 2012 er blevet bedre? Nogle af argumenterne for dette er opsummeret her:

  • Modificering af Hardware Inventory (sms_def.mof) og søgning på objekter blev demonstreret – der er sket meget på dette område.
  • Forbedringerne ved tildeling af en administrativ rolle blev fremhævet: Hvis man i ConfigMgr 2007 vil opnå det samme som i ConfigMgr 2012, vil det kræve en ny SQL Server, SCCM server og dermed en ekstra site server licens. I ConfigMgr 2012 kan alt dette administreres let fra ét site.
  • Klienter, der ikke længere fungerer, kan self-heale i ConfigMgr 2012 ved introduktionen af en række services til dette formål. I ConfigMgr 2007 kan det typisk være WMI, der skal repareres og det kræver adgang til klienten.

Konklusionen på ovenstående er, at det bliver lettere at administrere ConfigMgr, og til dette formål er der bygget en konsol, som er mere effektiv end den, man kender fra ConfigMgr 2007.

Til Slut blev der vist demoer på udvidelser til self-service og approval request igennem Service manager/Orchestrator samt Package Conversion Manager. Package Conversion Manager bliver interessant for alle, der migrerer fra ConfigMgr 2007 til ConfigMgr 2012.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i MMS 2012 og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s