Campus Days: Online Konference, “Alt i én” løsning med Microsoft Lync

Tirsdagens sidste session blev holdt af Inceptio, og omhandlede konferencedelen i Lync, samt hvordan den har ændret sig siden de tidligere versioner, hvor det var to separate klienter – Communicator og Live Meeting.

Sessionen blev kryderet med en demo fra Rasmus Hald omkring, hvordan brugeroplevelsen er med Lync Konference, og at det for brugeren er transparent, om man laver en-en konference eller om man flere deltagere. Ad-hoc konferencer laves direkte fra Lync klienten, og planlagte konferencer bookes fra Outlook 2010.

Tilgangen til en planlagt konference sker via et link i mødeindkaldelsen og er understøttet i Internet Explorer, Safire og firefox. Når linket aktiveres undersøges computeren, og hvis der er en OCS eller Lync klient installeret bruges denne, ellers bruges Lync WebApp, som er en Silverlight applikation, der tilbyder stort set de samme faciliteter som den ”tykke” klient. Det er også muligt at give remote brugerne en Attendee konsol, som giver det meste af funktionaliteten, der er i Lync klienten.

På sessionen var der også information omkring, hvad de forskellige dele i Lync web konference fylder, samt hvordan man kan fejlfinde på fejl i Lync. En meget overset fejlfindingsfunktion i Lync er ”Collect Logs”, der er en funktion, som brugerne kan benytte, hvis de har haft en dårlig oplevelse. Collect logs indsamler information omkring eksempelvis det tidligere kald, herunder 30 sekunders sample af lyden, logfiler og screendumps. Disse informationer pakkes sammen i en zip fil og kan ses af it afdelingen for nærmere analyse.

Skrevet af Joachim Dissing, Unified Communication specialist, VENZO A/S

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Campus Days og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s