Campus Days: Microsoft Lync som telefon?

Efter frokosten på førstedagen for Campus Days, blev det tid til, at Rasmus Hald fra Microsoft skulle fortælle om Lync – med fokus på telefoni-platformen.

For dem, som kender Rasmus, ved man, at han altid er veloplagt, og sessionen i dag var ingen undtagelse: Der blev delt livligt ud af gaver, når man kunne svare på hans spørgsmål.

En af Lyncs største forcer er, at den samler alle de kommunikationsplatforme, som bruges af hovedparten af landets virksomheder i én platform. En platform, som for brugerne er nem at gå til. Virkosomhederne i dag bruger mange forskellige kommunikationsplatforme til at løse en opgave, herunder mail, chat, videomøder, konference, fax, voicemail osv. Fælles for dem alle er, at det typisk er separate applikationer og produkter, som hver har sin brugeroplevelse, administration, storage behov mv. Med Lync kan man samle det hele i én applikation og give brugerne en oplevelse, som de nemt kan gå til og bruge. Al synkron kommunikation er samlet i Lync Klienten, herunder, chat, video, konference og telefoni, og asynkron kommunikation bliver samlet i Outlook 2010 klienten herunder mail, voicemail, mistede samtaler mv.

I løbet af sessionen lavede Rasmus flere demoer, hvor han viste, hvordan voice kald bliver håndteret i Lync klienten og på Lync Phone Edition, og hvor nemt det er for brugerne at bruge.

Til Lync findes der en stor portefølje af enheder, som er Lync certificeret og optimeret til brug i Lync, og her understregede Rasmus, at selv om der er mange penge at spare ved at indføre Lync som telefoniplatform, så skal man ikke gå på kompromis med eksempelvis headsets, men derimod købe en ordentlig kvalitet.

En kvik tilhører havde et spørgsmål omkring hvor mange SIP trunk providere, der er Lync Certificeret i Danmark, og svaret er, at der ikke er nogen endnu, men at det forventes at de første kommer i indeværende år. Dertil skal tilføjes, at der er masser af sip trunk providere, og de fungerer rigtigt fint, selv om de ikke er Lync certificeret endnu.

Tak for en god session. Jeg er sikker på, at de mange tilhørere, der var til session, og som ikke kender til Lync i forvejen, har set lyset.

Skrevet af Joachim Dissing, Unified Communication specialist, VENZO A/S

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Campus Days og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s