Campus Days: Design af Lync infrastruktrur

Den næste session omkring Lync blev afholdt af Jan Fredborg, som er en anden udgave af Rasmus Hald – bare med nye Duracell batterier! Igen var der en god stemming (det er der jo altid, når det drejer sig Lync).

Sessionens primære formål var at vise, hvilke komponenter en Lync installation består af, og hvordan den laves, fra starten af med Lync Planning Tool. Lync Planning Tool er et lille værktøj, som stiller en række spørgsmål omkring, hvad man ønsker af funktionalitet i Lync. Herudaf bliver der generet en XML fil, som kan importeres til Lync Topology Builder, hvori den resterende grundkonfiguration laves, såsom servernavne, ip-adresser mv. Når disse ting er på plads, er det tid til at installere Lync på de nye servere.
Lync understøtter høj tilgængelighed og til dette benyttes Enterprise Licenser og en separat SQL Server. Jan forklarede, hvor nemt det er at lave høj tilgængelighed, og hvordan dette opnås ved ”bare” at tilføre flere servere af den samme type. Dette bliver igen kombineret på DNS Load Balancing og Hardware Load Balancing på komponenterne. HLB bruges til web services i Lync, såsom adressebogen og group expansion, mens der kan benyttes DNS LB til Lync klienter, som kan finde ud af dette, og understøtter flere ip-adresser til den samme funktion.

Skrevet af Joachim Dissing, Unified Communication specialist, VENZO A/S

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Campus Days og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s