Campus Days: Sådan leverer du fremtidens arbejdsplads – i dag!

Nana Bule fra Microsoft stod for dagens anden præsentation og leverede et godt show med både video og live demoer. Optakten til sessionen lød som følger:

“Vidensmedarbejdere anvender i gennemsnit 4 enheder – pc’er, smartphones, mobiler og tablets – samt adskillige 3.part applikationer så som sociale netværk i løbet af en dag. 95% udfører desuden deres arbejde på mindst én enhed, de selv har købt – og de forventer selvfølgelig at kunne tilgå deres foretrukne programmer og dokumenter på denne såvel som alle de andre enheder, de arbejder fra – uanset om de er på kontoret, derhjemme eller på farten. Og det er dit job at få det til at ske – UDEN at det kræver al din tid og hele IT budgettet.”

Indledningsvis blev en række tendenser i markedet præsenteret:

70% af tiden i IT-afdelingerne bruges på vedligeholdelse fremfor nyskabelse. Målet er at kunne frigøre flere af disse ressourcer.
15% af investeringerne i 2011 indenfor IT er på cloud, blandt andet Office 365, som Danmark har taget rigtigt godt imod.
Man ønsker at fokusere mere på applikationen og ikke så meget på den bagvedliggende infrastruktur.
Antallet af mobile medarbejdere stiger fra år til år, og derfor er det naturligt at lægge vægt på at kunne håndtere denne målgruppe i større omfang end hidtil.

Microsoft holder fortsat fokus på at tilbyde et mix af ón-premise og cloud baserede løsninger. Det vil fremover variere meget, hvad det er for en løsning, den enkelte virksomhed har behov for.

Det gælder for Microsoft om at tilbyde en god produktivitetsoplevelse, uanset hvad det er for en enhed, man benytter. Mac eller pc oplevelsen skal være den samme, og brugerinterfacet skal være ens, selv om man ikke benytter Windows som styresystem. Mobilenheder er baseret på samme princip; samme oplevelse. Der vil altid være mest funktionalitet på Windows Phone, men også masser af funktionalitet på f.eks. iPhone og Android. WebApps skal tilbyde samme muligheder fra browsere, uanset om de køres fra en Windows pc eller f.eks. en iPad.

Integrationen mellem Office 365 med Web Apps blev vist ved et live demo scenarie, hvor man for alvor kunne se, hvor stærk integrationen er mellen Lync, SharePoint, Office 2010 og Exchange 2010. Det blev samtidig nævnt, at en Lync version til Symbian, iPhone, iPad og Android er på vej. Generelt set ønsker Microsoft at være til stede der, hvor brugerne er.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Campus Days og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s