Campus Days: Consumerization of IT

Campus Days er nu skudt i gang fra CinemaxX i København. VENZO deltager med flere folk, og vi vil løbende berette om de spændende pointer, vi introduceres til i løbet af de næste dage…

Den første session var keynoten, som var beskrevet således: “Analytikere og medier omtaler ofte ”Consumerization of IT”-tendensen og er enige om, at det er én af tidens mega-trends på lige fod med for eksempel Virtualisering og Cloud. Consumerization of IT bliver i de fleste tilfælde oversat til, at enheder og teknologier, der fra producenternes side er tiltænkt forbrugere, bliver taget med ind i virksomhederne, og at deres brugere har en forventning om, at disse kan bruges som et integreret arbejdsredskab. Men i virkeligheden handler det ikke så meget om hvilke enheder, en virksomhed tillader deres brugerne at anvende, men derimod om hvilke principper, der skal ligge til grund for håndteringen af for eksempel adgang til firmanetværket, sikkerhed omkring data, administration af enheden, installation af programmer og applikationer, reparation etc.”

Der blev nævnt en række tendenser i markedet. Folk bruger ofte andre metoder til at netværke og dele information med end de værktøjer, de er tildelt. iPhone benyttes f.eks. tit i stedet for den firmatelefon, man har fået tildelt, og dropbox benyttes i stedet for fil shares, når dokumenter skal ud på de mobile enheder. Derudover har rigtig mange IT-afdelinger problemer med, at folk køber egne devices, som de ikke har kontrol over.

Brugerne ønsker altid at være online, at kunne vælge deres egne enheder, at kunne tilpasse og vælge Apps uden om IT-funktionen.

IT-funktionen ønsker databeskyttelse og overblik, men i praksis er mange devices ikke underlagt noget management værktøj. Ønsket om at begrænse placeringen af forretningskritiske data til beskyttede og udvalgte devices er i høj grad at finde i IT-funktionen. For at imødekomme det samspil i fremtiden, er tanken fra Microsofts side, at data placeres i skyen, fremfor at det logger og flyder på de enkelte devices.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Campus Days og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s