Hyper-V med Service Pack 1

Med frigivelsen af Service Pack 1 til Windows Server 2008 R2, og herunder Hyper-V, er der sket nogle markante ændringer i hukommelsesstyringen i Microsofts hypervisor.

Hidtil har Microsoft fået en del kritik for kun at tillade virtuelle maskiner at benytte hukommelse, der er fast allokeret til den enkelte maskine. Grunden til denne såkaldte begrænsning har været, at Windows generelt benytter ledig hukommelse til cache-lager for operationer, der kører i baggrunden. Med andre ord betyder dette, at hvis man begynder at fjerne ikke-allokeret hukommelse fra maskinerne, imens de kører, da vil det i praksis betyde, at man fjerner Windows mulighed for at performance-optimere og cache data, imens Windows kører. Dårlig ide…

Når det er sagt, så har Microsoft haft en udfording: Vil man benytte VDI på Hyper-V, og kører man x-antal virtuelle Windows 7-maskiner på en fysisk Hyper-V-host, da ønsker man ikke at allokere 2 eller 4 GB hukommelse pr. maskine uden mulighed for at frigive hukommelsen til andre og mere krævende virtuelle maskiner, såfremt brugeren ikke udnytter alt den hukommelse, der er tildelt.

Derfor er der fra Hyper-V med SP1 nu mulighed for at allokere dynamisk hukommelse, hvor kun den hukommelse, der rent faktisk allokeres af den virtuelle maskine, bliver låst. I modsætning til konkurrerende hypervisorer har man samtidig mulighed for at allokere x-antal procent i buffer-hukommelse for at sikre, at de enkelte virtuelle maskiner har plads til at lave et cache lager. Derved bevarer de virtuelle Windows-maskiner muligheden for at optimere performance.

Anbefalingen på buffer-indstillingen er: 20 % ekstra hukommelse til cache; 5 % på SQL server. Exchange formår ikke at udnytte denne funktionalitet, da Exchange som bekendt ikke er i stand til at frigive hukommelse, når den først er allokeret, men derimod sluger alt hvad der er ved opstart.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Hyper-V og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s